Formula magica a slabirii

Cautam cu totii “formula magica” a sabirii. Si surpriza e ca nici cercetatorii nu au descoperit-o inca…, chiar daca s-au facut si inca se fac o multime de studii pe acest subiect “fierbinte”. Si chiar daca s-ar descoperi vredata, un lucru e sigur: nu va functiona pentru toti la fel pentru ca suntem entitati unice si reactionam foarte diferit.

Ne dorim sa tinem si chiar tinem diete sofisticate, uitand insa de simplitate. Ce ar fi sa ne propunem un exercitiu simplu? Simplu?! Nimic nu e simplu cand vine vorba sa ne abtinem de la ceea ce ne place, dar personal cred in el si il recomand. Ideea e sa renuntam, sau sa limitam cat mai mult consumul de FAINA ALBA, ZAHAR si ULEI. De ce? Pentru ca sunt un dezastru pentru sanatatea noastra, ne saboteaza procesul de slabire si pur si simplu nu aduc niciun fel de nutrienti in organism.

Pe scurt…

Uleiurile rafinate care ocupa cel mai mult loc pe rafturile magazinelor sunt supuse mai multor reacţii chimice, menite să le facă să aibă un miros cât mai neutru, să arate comer­cial, să nu aibă gus­turi stridente şi să poată fi conser­vate cât mai mult: periculos pentru organism! Gasiti articole intregi pe tema asta. La fel si despre faina alba: “grâul modern” a suferit sute sau mii de modificări genetice ale caracteristicilor sale in timp… fiind atat de consumat la scara mondiala, s-au gasit modalitati „destepte” (dar periculoase pentru noi) de a il multimplica.

 

Iar zaharul: pe lângă legătura incontestabilă dintre diabet şi consumul ridicat de zahăr, apar dovezi referitoare la alte maladii pe care ni le-ar aduce pe cap. În primul rând, în lumea medicală se vorbeşte tot mai mult despre relaţia cancer-zahăr, celulele canceroase ar fi în largul lor într-un organism hrănit cu zahăr şi s-ar înmulţi în voie. Pentru ca faciliteaza mediul acid in organism.
Apoi, un studiu publicat în Journal of the American Medical Association spune că aceia care mănâncă mult zahăr îşi triplează riscurile de a avea probleme cu colesterolul şi, automat, de a suferi de boli cardiovasculare. Cercetătorii spun că mai au nevoie de studii pentru a veni cu date imbatabile, dar tendinţa este evidentă: zahărul ne face mai mult rău decât bine.

Haideti sa ne usuram viata, sa nu ne chinuim cu diete, numar de calorii si, timp de o luna, sa scoatem din meniu aceste trei alimente. Sa fim atenti si sa citim etichetele, pentru ca zaharul e ascuns unde nici nu te astepti (paine, mezeluri, conserve, sosuri).

Sa nu ne amagim in a inlocui zaharul cu indulcitori artificiali (sirop de agave, zaharina si altele). Singurul indulcitor pe care il recomand e stevia sau “green sugar” care este tot stevie.

Faina alba sa o inlocuim cu faina de secara, ovaz, hrisca (asta doar daca ni se pare foarte greu fara).

Cat despre ulei, o sa folosim uleiurile presate la rece (masline, cocos), in cantitati cat mai mici.

Va invit sa facem exercitiul si sa vedem ce obtinem. Spun de fiecare data: ideea e sa gasim un stil de viata sustenabil pe termen lung.

Cred ca fiecare ne dorim sa fim in forma cat mai buna vara asta. Eu recunosc ca ma mai lupt cu celulita, cred acum ca am gasit in sfarsit solutia, pe care sigur, o imbin cu sportului si cu alimentatia controlata. O sa revin cu recomandarea de indata ce vad rezultatele.

Pana atunci, multa ambitie si spor la treaba!

Cu drag,

Alexandra.

Write a comment