Natural

Auzim tot mai des vorbindu-se de detox, de mancare bio si vegana, de “low carb”, de diete… Dar te-ai intrebat vreodata cat de nocive sunt prodsele cosmetice pe care le folosim?

Toti cei care suntem preocupati de sanatatea nostra ar trebi sa stim ca substantele din cosmeticele pe care le folosim uzual sunt absorbite de organism prin piele – cel mai mare organ al corpului. Mai multe studii au demonstrat ca epiderma femeilor absoarbe anual circa 2-3 kg de substante toxice din produsele cosmetice. Prodsele chimicale din crème au efecte daunatoare nu doar asupra pielii ci si asupra organelor interne.

Probabil ati vazut in jur persoane care brusc au renuntat la vopsea de par, la creme si farduri si adopta stilul foarte natural. Dar daca nu suntem inca pregatiti sa renuntam la “culoare”… am o veste buna. Nici nu trebuie, pentru ca putem alegem cosmetice cu formule usoare, care au la baza produse natrale.

E un subiect care pe mine m-a preocupat in ultima perioada si am cautat raspunsuri. Sunt alternative deja in piata, si sunt produse relativ accesibile.

Daca ar fi sa vorbesc la subiect si sa va spun ce folosesc acum pentru par si corp, e asa: gama cece of Sweeden – gama medicala profesionala – 97% din ingrediente sunt de origine naturala.

Write a comment